Bo med Københavns grønne savanne ‘Amager Fælled’ i baghaven i Bellakvarter

Bellakvarter ligger klods op af vild natur på Amager Fælled. Her kan du fx gå tur med barnevognen, løbe, lufte hund, spille fodbold, tage på picnic,  lave bål, fiske, bygge huler og flyve med drage. Tæt ved Sjællandsbroen er der også en BMX- og motocrossbane.

 

Med sine 223 hektar strækker Amager Fælled sig fra Bellakvarter i syd til Islands Brygge i nord og er et grønt bindeled mellem Ørestad og Indre By, der er spækket med muligheder for udeliv, leg og aktivitet.

 

Drageflyvning, løb og leg

Den grønne oase ligger klods op ad Bellakvarter og er et fantastisk sted for naturelskere, idrætsudøvere og børnefamilier at slå deres folder. Skovområderne på Amager Fælled er små og tætte og ideelle til at bygge huler i, mens de flade græsarealer indbyder til drageflyvning, hundeluftning, løb og leg.

 

Køer på fælleden

Om sommeren bliver fælleden befolket af køer. De kommer på græs i det tidlige forår og græsser hen over sommeren, hvor man kan besøge de smukke dyr eller gå langs de snoede hegn og plukke vilde blomster, brombær og havtorn.

 

 

Fang haletudser og skaller i Grønjordssøen

I den østlige del af Amager Fælled ligger en lille sø, hvor børnene kan fange haletuder, se ænder og lappedykkere eller fiske efter skaller. Man kan også gå på opdagelse i sivskoven ad træbroen rundt om søen, hvor der er mulighed for at se fuglereder og høre græshopperne synge.

 

Bål, picnics og børnefødselsdage

Amager Fælled har adskillige bål- og grillpladser, som er oplagte til picnics, børnefødselsdage og grillaftener. Her kan man blandt andet grille bøffer, riste skumfiduser og spise sin medbragte mad mens børnene leger på pladsen.

 

Vinterudskejelser og sneboldkampe

Midt på fælleden ligger tre høje, som er fantastiske kælkebakker om vinteren. Efter en rask kælketur er det svært ikke at få kulør på kinderne, sved på panden og et smil på læben. Om sommeren fungerer højene som udsigtspunkter, hvor der er udsigt ind til byen og helt ud til Kalvebod Fælled.

 

 

Løb og cykling på fælleden

Fælleden er bundet sammen af et net af stier, som er ideelle til løbe- og cykeltræning. Af stisystemet er der godt otte kilometer fælleden rundt, mens der også er mulighed for at spille fodbold på idrætsanlægget langs Artillerivej.

 

BMX- og motocrossbane

Tæt ved Sjællandsbroen er der også en BMX- og motocrossbane, hvor racerkørerne laver spring i aftensolen. Om sommeren holdes der ofte konkurrencer, hvor der køres heats og konkurreres i jump tricks.

 

 

Modelflyvning

Fælleden har også sit eget modelflyanlæg. Her kan man se de smukke, motordrevne maskiner flyve på rundbaneanlægget og selv prøve kræfter med rollen som modelflyvepilot.

 

Se mere om Bellakvarter

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder