”Mille kan lege på vejen – og vi kan blive i byen”

Mød Natasja og Søren. De har lige købet et rækkehus i Bellakvarter. Indtil nu har de boet på Christianshavn i en smuk gammel lejlighed med deres 7 måneder gamle datter, Mille. Parret arbejder begge i København og elsker de gamle brokvarterer og byens puls.  Men drømmen om at bo et sted, hvor børn leger på vejen, og hvor man taler med naboerne over hækken, hev i en anden retning. I Bellakvarter kan de blive i København, komme tættere på naturen og få den landsbystemning, de drømmer om.

Søren er økonom og arbejder i forskningsinstitutionen DREAM, og Natasja, der netop har afsluttet sin barsel for at Søren kan tage over, er jurist og arbejder i Miljøstyrelsen. De glæder sig til december, hvor de, som nogle af de første, kan flytte ind i deres nye rækkehus i Bellakvarter. Vi har talt med dem om, hvorfor de valgte at købe et byhus i Bellakvarter.

 

Fælleskab og leg i gaden

Det unge par er meget glade for at bo på Christianshavn. Men de er på udkig efter det fællesskab, som man finder i en landsby.

”Vi føler os ikke parate til at flytte på landet eller til forstæderne som fx Lyngby. Det, der tiltrak os ved Bellakvarter, var at vi kunne få et byhus i en lille enklave af rækkehuse – ligesom du finder det i Kartoffelrækkerne på Østerbro. Her er der fællesskab med naboer og naturlige steder, hvor man mødes. Bellarækkerne er lavet til at komme hinanden ved. Jeg er selv vokset op i et rækkehus, hvor vi løb ind og ud af hinandens huse og legede på vejen,” fortæller Natasja.

 

Mille kan klappe en ko på fælleden

Egen lille have og Amager Fælled lige uden for døren bringer familien tættere på naturen.

”Efter vi fik Mille er det blevet vigtigt for os, at der er nogle udearealer, hvor man kan tumle og lege. På Fælleden kan vi gå ud og klappe en ko, kælke eller cykle en tur. Og det betyder rigtig meget, at vi får vores egen lille have, så vi bare kan gå lige uden for døren og grille. Her på Christianshavn er vi vant til at slæbe alt muligt med ned til kanalen og hjem igen,” siger Søren.

 

Mere familietid – vi cykler til byen på 15 min

Både Natasja og Søren arbejder i centrum af København, og fra Bellakvarter kommer de hurtigt ind til byen.

”Vi vil gerne have så kort transporttid som muligt. Og med de gode cykelstier over Amager Fælled og med metroen i baghaven, kommer vi hurtigt til og fra arbejde. Det betyder, at vi får mere familietid sammen med Mille,” siger Søren.

 

By-viben er vildt vigtig

Søren og Natasja vil have det hele. Og bylivet er vigtigt for dem.

”Det er fedt, at der sker noget I Bellakvarter, og vi håber, at vi kommer til at gøre brug af de mange arrangementer, der finder sted i Bella Center. Sådan en som mig, jeg elsker byen, at shoppe og at gå på cafe, så vi er glade for den by-vibe, der automatisk vil være i Bellakvarter,” siger Natasja.

 

Det gik hurtigt at få plads i en god vuggestue

På Christianshavn var udsigterne til at få en plads i en god institution lange.

”Vi har allerede fået plads til Mille i den institution, tæt på Bellakvarter, vi gerne vil have. Her på Christianshavn kender jeg mange, der ikke kan få en plads i den institution, de ønsker før om lang tid. Det virker generelt som om,  der er masser af muligheder for institutioner og skoler omkring Bellakvarter,” siger Natasja.

 

Lækkert at flytte i sprit ny bolig

Parret har boet i en gammel lejlighed, og glæder sig nu til at flytte i et helt nyt hus.

”Efter vi har fået Mille, er vi blevet mere opmærksomme på at bo et sted, hvor det ikke trækker ind. Rækkehusene er lavet med varme i gulvet og luften bliver skiftet en gang i timen. Det er super lækkert at skulle flytte i noget helt nyt. Jeg har altid boet i boliger af ældre dato – det er hyggeligt – men ikke så børnevenligt,” siger Natasja.

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder