Bellakvarter på vej med beboerhus og multihal

Bellakvarter indvier i begyndelsen af næste år beboerhuset Bella Uno, der får multihal og efter en ny model også bliver åbent for foreninger og klubber i lokalområdet. Dermed får både beboere og det lokale foreningsliv nye faciliteter i en af landets tættest befolkede kommuner, og det glæder et medlem af Københavns kultur- og fritidsudvalg.

Det nye bolig- og erhvervskvarter opkaldt efter Bella Center Copenhagen rundede i foråret 3.500 beboere, og nu er det faldet på plads, at Bellakvarter i begyndelsen af næste år også får et beboerhus med multihal – og med navnet Bella Uno. Som noget helt nyt bliver faciliteterne ikke blot tilgængelige for beboerne i Bellakvarter, men for alle lokale foreninger og idrætsklubber.

”I nye lokalplaner og ved nye byudviklingsområder har Københavns Kommune et krav om, at der skal etableres beboerfaciliteter. Det resulterer ofte i, at der kommer lokaler, som kun bliver brugt få timer i døgnet og ellers ligger øde hen. Vi har i Bellakvarter arbejdet på at skabe nogle gode rammer med flere faciliteter og funktioner, som kan bruges af beboerne og samtidig er åbne for hele lokalområdet. Det giver flere tilbud til beboerne, og det skaber mere liv i området, hvor en stribe spisesteder og butikker også er på vej,” fortæller Saso Nedelkovski, projektudviklingsdirektør i Solstra Development, som udvikler Bellakvarter.

Multihallen bliver i to etagers højde og kan bruges til idræt samt forsamlinger, mindre koncerter, teater og andre arrangementer. De samlede beboerlokaler er på over 1.400 kvm og omfatter flere selskabslokaler og møderum, værksteder, et stort køkken samt bad og omklædningsfaciliteter. Beboerhuset bliver en del af området tæt på Bella Center Metrostation, som får flere spisesteder og butikker – de første åbner dette forår i form af Bellas Coffee Lab med kaffebar og mikroristeri, sushirestauranten Nozomi og det italienske restaurantkoncept DEJ. I begyndelsen af 2024 slår blandt andre Føtex Food og Netto dørene op.

Rent praktisk kommer Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune til at varetage drift og administration i tæt samarbejde med Grundejerforeningen Bellakvarter, og såvel beboere som lokale foreninger kan indgå aftaler om at bruge lokaler og faciliteter i Bella Uno.

I forvejen har Bellakvarter et meget anvendt aktivitetstag med blandt andet basket, legeområde, løbebane og minifodbold.

”København er en af landets tættest befolkede kommuner, og det er ofte svært at skaffe plads til idræt og andre fritidsaktiviteter. Derfor er jeg som medlem af Kultur- og Fritidsudvalget glad for, at det er lykkedes at nå frem til en model, hvor faciliteterne i Bellakvarter bliver åbnet for hele lokalområdet. Jeg håber, at mange vil få gavn af multihallen og de øvrige lokaler – både lokale beboere og nogle af de mange aktive foreninger,” siger Karina Bergmann (K), medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

Fuldt udbygget får Bellakvarter omkring 6.000 beboere og 6.500 arbejdspladser. Butikker og spisesteder har – ud over dem, som bor og arbejder i Bellakvarter – gavn af en million årlige gæster til Bella Center Copenhagen, Nordens største konferencecenter, og til AC Hotel Bella Sky.

 

Bellakvarter – kort og godt

  • Bolig- og erhvervsområde i Ørestad opkaldt efter Bella Center Copenhagen
  • Planlagt 2.400 blandede boliger med 6.000 beboere + 6.500 arbejdspladser
  • I maj 2023 har kvarteret 1.750 boliger med cirka 3.500 indbyggere og 800 arbejdspladser
  • Bella Uno – beboerhus på 1.453 kvm med bl.a. multihal til sport og koncerter, forventet åbning januar 2024
  • Bella Uno indrettes med mødelokaler, storkøkken, værksteder samt bade-/omklædningsrum
  • Bella Uno bliver åbent både for beboere i Bellakvarter og for lokale foreninger/klubber
  • Bella Uno bliver del af bymiljø med spisesteder samt Føtex Food, Netto og andre butikker; de første åbnede i april 2023
  • Bellakvarter ejes af AkademikerPension og Sampension – området udvikles af Solstra Development

Kontaktoplysninger

  • Saso Nedelkovski, Solstra Development – 51 34 71 36
  • Karina Bergmann, Kultur- og Fritidsudvalget og Københavns Borgerrepræsentation – 31 12 70 44

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder