Bellakvarter får aktivitetstag på toppen af nyt logistikcenter

På toppen af et nyt logistikcenter til Bella Center Copenhagen etableres et nyt aktivitetstag med plads til leg, boldspil og udeophold i Bellakvarter. Aktivitetstaget kommer til at rumme legelandskaber, sportsbaner og grønne opholdsrum og bliver et fælles mødested på tværs af karréer og rækkehuse i kvarteret.

 

Solfyldt samlingssted

Aktivitetstaget er hævet syv meter over terræn, og det betyder, at der sjældent vil blive kastet skygger på den fra de nærmeste bygninger. Lege- og sportsområdet vil derfor være solfyldt det meste af dagen og får samtidig en fantastisk udsigt ud over kvarteret.

 

Plads til leg og sport

Arkitekterne bag det nye aktivitetstag, Tredje Natur, lægger op til en variation af faciliteter, som er med til at fremme fælleskabet i kvarteret her iblandt fodbold- og basketbaner, gynger, klatrestativer, pull up-barer og en rutchebane. Samtidig etableres der grønne opholdsrum, hvor man kan dyrke yoga, sidde i solen og læse en bog eller bare snakke sammen. De endelige aktiviteter ligger dog ikke helt fast og forslagene er med forbehold for ændringer.

 

Idéforslag til boldbane på det nye aktivitetstag med forbehold for ændringer.

 

Fra terræn anlægges der to trapper til aktivitetstaget; et fra et grønt rekreativt område i øst og et fra den kommende Sydhave i vest. På den måde skabes der en grøn forbindelse igennem kvarteret med intime pladser og forskudte byrum. Endelig etableres der en elevatorforbindelse, som giver adgang for beboere, som af forskellige årsager ikke kan benytte trappen.

 

Nyt logistikcenter minimerer støj

Det nye logistikcenter, som aktivitetstaget placeres ovenpå, er også et aktiv for beboerne i kvarteret. Logistikcenteret samler al transport til og fra Bella Center Copenhagen i et semiaflukket rum, således at af- og pålæsning sker i lydafskærmede omgivelser. Samtidig reduceres tung trafik igennem kvarteret.

 

Idéforslag til aktivitetsnet på facaden med forbehold for ændringer.

 

Arkitektur og begrønning

Logistikcenteret etableres med industrielle facader, som begrønnes  med en variation af stedsegrønne planter, ligesom der anlægges sedum på tagene, så bygningen står som et grønt element i kvarteret året rundt.

 

Byggeriet af det nye logistikcenter og aktivitetstag påbegyndes i april 2019 og forventes færdig ved udgangen af året. Aktivitetstaget bliver på i alt 1.300 m2.

 

Alle visualiseringer er idéforslag til arkitektur og aktiviteter med forbehold for ændringer.

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder