Bellakvarter vil opføre nyt kontorhus efter højeste bæredygtighedsstandard

 

Bellakvarter vil lægge sig i toppen af bæredygtigt kontorbyggeri i Danmark med kvarterets kommende kontorejendom The Boulevard. Det nye kontorhus forventes nemlig opført med bæredygtighedscertificeringen DGNB Platin, der en den højeste bæredygtighedsstandard i landet. Derudover vil der blive sat ekstraordinært fokus på sundhed og medarbejdertrivsel i ejendommen, og platincertificeringen udmærkes derfor med DGNB Hjerte, som er DGNBs nye udmærkelse til bygninger med særligt fokus på sundhed og velvære.

 

”Vi lægger stor vægt på at bygge ansvarligt og skabe byområder og ejendomme, hvor mennesker trives. Det gælder både i Bellakvarter som helhed og i de enkelte ejendomme. I forbindelse med vores kommende erhvervsejendom, The Boulevard, arbejder vi eksempelvis efter den højeste bæredygtighedsstandard nemlig DGNB Platin med tilhørende DGNB hjerteordning, som understøtter et godt indeklima til gavn for både miljø og medarbejdere,” siger udviklingschef Saso Nedelkovski fra Solstra Development.

 

Der er på nuværende tidspunkt kun opført tre kontorbyggerier i Danmark med DGNB Platin certificering. Dermed vil The Boulevard indtage en plads i toppen af dansk kontorbyggeri, med sin kommende DGNB Platin certificering.

 

The Boulevard kommer blandt andet til at udmærke sig ved sin gode arkitektoniske kvalitet og gode rummelige oplevelser.

 

DGNB Platin

DGNB er en international standard for bæredygtigt byggeri og byudvikling. Certificeringen bygger på en holistisk tilgang til bæredygtighed, der tager højde for både miljømæssige, økonomiske, tekniske, processuelle, sociale og områdemæssige faktorer.

 

“The Boulevard vil udmærke sig på alle DGNB parametre inden for bæredygtighed. For at opnå en DGNB platin certificering skal man score 80% procentpoint inden for de forskellige bæredygtighedsparametre, og det er ikke nemt. Hvis man gør alt hvad man kan på alle parametre, kan man måske score 85% procentpoint, så en Platin certificeringen er ekstremt ambitiøst,” fortæller Louise Juelsgaard, ingeniør og afdelingsleder for afdelingen for bæredygtighed hos ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen A/S.

 

Dertil uddyber hun: ”Med en platincertificering får The Boulevard papir på at være en bygning af allerhøjeste kvalitet inden for bæredygtighed. Certificeringen bygger på en omfattende dokumentation fra de involverede arkitekter, ingeniører og andre samarbejdspartnere, som underbygger de forskellige bæredygtighedsparametre. Samtidig viser studier, at medarbejdere har et bedre fokus og er mere effektive i en bygning med et sundt indeklima. Med en Platin certificering har man således en særdeles værdifuld bygning, både i forhold til medarbejdertrivsel og effektivitet på jobbet, men også økonomisk og miljømæssigt, da bygningen er fremtidssikret.”

 

På 1. sal til 7. sal etableres der kontorlejemål i lyse og luftige omgivelser med plads til ro og fordybelse.

 

The Boulevard – en bæredygtig kontorejendom

Ejendommen The Boulevard kommer blandt andet til at udmærke sig ved sin gode arkitektoniske kvalitet, gode dagslyskvaliteter, termisk komfort, stor loftshøjde og gode rummelige oplevelser. Blandt andet vil ejendommen få en høj, åben og indbydende stueetage med mulighed for fælles reception, mødelokaler samt spiselounge i grønne omgivelser. I kælderen vil der blive etableret bade- og omklædningsfaciliteter samt cykel- og bilparkering. Og foran ejendommen vil der blive etableret en større ankomstplads med grønne oaser og cykelparkering.

 

Ejendommen opføres som et lavenergihus med lave driftsomkostninger og lang levetid og opføres med god ventilation, reduktion af partikelforurening og et godt termisk- og akustisk indeklima, som skaber velvære og komfort for medarbejderne.

 

Amager Fælled kan nydes direkte fra kontorpladsen eller fra penthouseetagens fælles tagterrasse.

 

På 1. sal til 7. sal etableres der kontorlejemål. De enkelte etager har effektive planløsninger med plads til 136 kontorarbejdspladser pr. etage. I ejendommen kan der derfor tilbydes meget fleksible og arealeffektive lejemål i lyse og luftige omgivelser med plads til ro og fordybelse.

 

På penthouseetagen på 8. sal bliver der etableret en stor fælles tagterrasse med udsigt ud over Amager Fælled og Royal Golf Club. Med grønne områder i baghaven er der de perfekte rammer for walk and talk-møder og løbeture midt på dagen, ligesom Fælleden kan nydes direkte fra kontorpladsen eller tagterrassen. Desuden rummer Bellakvarter flere grønne byrum og et aktivitetstag med udendørs træningsfaciliteter og mødebokse, som også frit kan benyttes.

 

Aktivitetstaget Bella basketball København

Bellakvarter rummer flere grønne byrum og et aktivitetstag med udendørs træningsfaciliteter og mødebokse, som frit kan benyttes.

 

En bæredygtig bydel

Foruden ejendommens forventede Platin certificering er Bellakvarter som bydel midtvejscertificeret med DGNB Guld og har dermed en af de bedste varedeklarationer, man kan få, når det gælder bæredygtighed. Virksomheder, der slår sig ned i Bellakvarter, er således garanteret en grøn fremtid i bydelen som helhed, og vil kunne høste stor gavn af de vellykkede bestræbelser på at skabe det gode liv i bydelen.

 

I Bellakvarter er der stillet skarpt på bæredygtighed helt fra starten, og det kan mærkes på flere måder i bydelen. Blandt andet i forhold til storskraldsrummet og byttecentralen, som sikrer direkte genbrug mellem beboerne, kildesortering i mange fraktioner, som håndteres gennem centralsug under jorden, og håndteringen af vand fra både små regnskyl og større skybrud, som ledes væk via små søer og kanaler i området. Begge dele er udført på en måde, så det samtidig gavner det sociale og rekreative miljø. Det gælder også for infrastrukturen, hvor parkering er tænkt ind i parkeringshuse, hvilket giver mere plads til ophold og byrum. Dertil kommer et etableret cykelnetværk mod Københavns centrum og en metro rundt om hjørnet.

 

”Det er tydeligt, at Bellakvarter har taget teten i forhold til at gøre byer mere bæredygtige. For eksempel går man på energiområdet videre end bygningsreglementet ved at have etableret lavenergi overalt, foruden at have opsat sin egen vindmølle, som forsyner området med vedvarende energi,” siger Signe Skovmand, der er ingeniør og DGNB-projektleder i Sweco Danmark, og som har stået for midtvejscertificeringen af Bellakvarter.

 

Med Amager Fælled i baghaven er der de perfekte rammer for walk and talk-møder og løbeture midt på dagen.

 

Her får virksomheder en grøn profil

Ud over at få gavn af den fantastiske infrastruktur og den vilde natur rundt om den nye bydel er der mange andre tiltag, som sikrer Bellakvarter en høj bæredygtig kvalitet, blandt andet den mangfoldighed, som blandingen af erhverv, boliger, butiksliv, kongrescenter, hotel og grønne oaser giver.

 

”Der er ingen tvivl om, at den nye københavnske bydel her er oplagt for virksomheder, der ønsker at forfølge en grøn profil. Her er de sikret et godt nærmiljø i meget lang tid. For de løsninger, der er valgt, er ikke kun levedygtige i dag, men også i morgen og om 50 år. Og alt hvad man har gjort ser ud til at bygge på ønsket om at skabe det gode liv for både beboerne og medarbejderne i virksomhederne,” siger Signe Skovmand.

 

 

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder