“Børnene kan lege ovenpå, mens vi kan have gæster nedenunder”

Peter og Rikke er netop flyttet ind i et af de nye byhuse i Bellarækkerne. Før boede de i en 4-værelses lejlighed i Ørestad City med deres to børn Fritz på 8 år og Eddie på 5 år. Men drømmen om et familiehus med luft og plads til at børnene kunne få deres egen afdeling tiltrak dem ved Bellarækkerne, ligesom de gerne ville kunne lade deres børn løbe ud og lege, uden at det skulle blive et projekt at komme ned i gården. Derfor valgte de et byhus i Bellakvarter.

 

Peter er selvstændig fotograf og Rikke er børnehaveklasseleder på en skole på Amager. Da de fik deres ældste søn Fritz for 8 år siden købte de en 4-værelses lejlighed i Ørestad, hvor også Eddie på 5 år kom til. Familien var rigtig glade for deres gamle lejlighed, men som drengene voksede sig større, blev pladsen mere trang, og drømmen om et rækkehus begyndte at trænge sig på. Derfor valgte de at skifte lejligheden ud med et byhus.

 

Bellakvarter

Eddie og Fritz har fået deres helt egen børneetage på husets tredje sal.

 

”Det, at vi har fået etager, betyder alt. Det gør, at vi ikke behøver at bo så tæt. Vi kan have gæster nedenunder, mens børnene kan lege ovenpå. Det giver meget mere luft og plads,” fortæller Peter og tilføjer:

”Samtidig kan børnene bare løbe ud og lege i stedet for, at vi skal hele vejen ned fra femte sal. Det elsker jeg. Før var det lidt af et projekt at komme ud. Nu kan man bare gå ind og ud, som man har lyst.”

 

Langs Bellarækkerne anlægges en lille å med sivplanter og udsigtsbænke, hvor man kan lege og nyde livet i kvarteret.

 

Liv og leg i gaden

Bellarækkerne er bygget i små enklaver af fire til ti huse med små kvartersveje imellem. Det skaber liv imellem husene, hvor der er plads til, at børnene kan lege, og naboerne kan snakke med hinanden.

 

Bellakvarter

Fritz og Eddie på den lille kvartersvej imellem rækkehusene.

 

”Fritz’ klassekammerat er flyttet ind i et af rækkehusene længere nede af vejen. De løber rigtig meget frem og tilbage imellem hinanden – og leger med de andre børn i kvarteret. Her den anden dag stod begge drengene og vinkede til den lille pige, som er flyttet ind lige overfor. Det er dejligt at se, hvor hurtigt de har fundet sammen,” fortæller Rikke.

 

I stuen har familien fået plads til både sofa og skrivebord samtidig med, at drengene kan lege med deres legetøj.

 

Naboskab og snak over hækken

Rækkehusene er tegnet med Kartoffelrækkerne som forbillede og har fokus på Københavns unikke tilgang til arkitektur og vejfælleskab. Hvert rækkehus er designet i tre etager med egen for- og baghave. Her kan man hænge ud, lege, spise og sole sig – og snakke med naboerne over hækken.

 

Bellakvarter

Bellakvarter ligger klods op af Amager Fælled, som er Bellarækkernes forlængede baghave.

 

”Noget af det, der betød rigtig meget for os, da vi købte huset, er den lille have. Det er virkelig skønt at have sin egen lille plet, hvor man kan være ude og slappe af, når man er hjemme. Børnene havde længe snakket om, at de gerne ville have deres eget æbletræ, når vi fik huset. Det har vi købt nu og plantet, og de glæder sig rigtig meget til at smage de første æbler fra deres eget lille træ,” fortæller Rikke.

”Samtidig har naboskabet forandret sig utrolig meget. Da vi boede i lejlighed så vi stort set aldrig vores naboer. Her mødes man hele tiden, og man kan sige: ”Jeg køber en græsslåmaskine, den kan du lige låne, hvis det er.” Det var der slet ikke før. Når man går ind og kører op i en elevator, så ser man bare ikke hinanden. Her kan man ikke undgå at kende sine naboer,” fortæller Peter.

 

Fritz og Eddie bygger hule og leger.

Moderne boligkvalitet

Udover naboskab lagde familien også vægt på materialer og kvalitet, da de skulle vælge bolig:

”Selvom man har naboer på begge sider, kan man ikke høre hinanden. Her er helt lydisoleret. Samtidig synes jeg, at kvadratmeterne er vanvittig godt udnyttet. Det føles større, end det er. Og så er det bare nogle lækre materialer – egetræsgulve, HTH køkken og et arkitekttegnet byhus. Det får du ikke mange andre steder i København til den pris,” fortæller Peter.

 

Bellakvarter

Byhusets tre etager bindes sammen af en vinkeltrappe i massiv eg.

 

Hjemmelighed og tæt på byen

Parret blev hurtigt enige om, at de ville bo i Bellakvarter. Her kunne drengene blive i deres nuværende skole og daginstitution i Ørestad samtidig med, at familien stadig var tæt på byen.

”Vi kan rigtig godt lide Ørestad, og vi ville gerne blive her. Vores store søn går på Ørestad skole, og vores mindste går i børnehave lige om hjørnet. Da vi så planerne for Bellakvarter, blev vi hurtigt enige om, at det var her, vi ville bo. Vi ville ikke længere ud. Det er fedt, at det er så tæt på byen. Samtidig ville vi gerne bo et sted, hvor der var liv og aktivitet,” fortæller Peter.

 

Fra husets fællesstue er der udsigt til haven, hvor børnene netop har plantet deres eget lille æbletræ.

 

Et rigtigt bykvarter

Bellakvarter er bygget omkring Bella Center Copenhagen, som hver måned afholder spændende arrangementer og events blandt andet modemesse, LEGO World, bogmesse og Comic Con. Det er med til at skabe et spirende liv i kvarteret, fortæller Rikke:

”Dét, der er interessant ved Bellakvarter er, at det ligger sammen med Bella Center. Det giver noget liv, at der er events og messer og sådan noget. Når der er modemesse er hele København i Bellakvarter, ligesom hotellet også tiltrækker en masse gæster. Og så er der mange børnearrangementer som fx Comic Con og LEGO World, som vores børn elsker. Vi har været der de sidste tre år, og det er et hit hver gang. Det virker bare mere byagtigt her end i andre rækkehuskvarterer i København. Og så glæder vi os helt vildt, til resten af kvarteret står færdigt,” fortæller Rikke.

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder