CIFF inviterede indenfor til modemesse med fokus på bæredygtighed

Bæredygtighed har for alvor ramt modebranchen. Det stod klart til 2020s første modeuge i København, hvor Cecilie Thorsmark, direktør for Copenhagen Fashion Week, fremlægge en omfattende treårig handlingsplan for Copenhagen Fashion Weeks grønne omstilling i 2020-2022, der både omfatter modeugens og de deltagendes ageren.

 

Til modemessen CIFF i Bella Center Copenhagen, der foregik fra den 29. – 31. januar, havde man for første gang valgt at åbne en del af CIFF for offentligheden, så eksempelvis Bellakvarters beboere havde mulighed for at få et glimt af messen. I det åbne område med navnet Special Projects kunne man blandt andet besøge denimmærket Lee, hvor kompetente designere med fokus på bæredygtighed stod klar til at give de fremmødtes slidte og hullede jeans nyt liv.

 

CIFF 2020 Bellakvarter

Der var fuld gang i denimreparationerne ved installationen A.R.T. hos Lee i Special Project området. Copyright: Gio Staiano

 

Chief Innovation Officer i CIFF, Kristian Andersen udtaler: “Det er en spændende tid for branchen og en tid for os alle til at tage vores ansvar. Det var oplagt for os at give Lee en platform på messen, hvor de kan både redefinere og uddanne deres partnere. Bæredygtighed har fra start været en del af vores DNA, og derfor er dette tiltag i overensstemmelse med den tilgang, vi altid har haft.”

 

Alter. Repair and Transform installationen hos Lee. Copyright: Gio Staiano

 

Udover Lees tiltag på CIFF var der i løbet af messens tre dage også talks om bæredygtighed, ligesom det var tydeligt, at flere brands lancerede bæredygtige kollektioner og på anden vis havde fokus på bæredygtighed.

 

Bellakvarters beboere og andre interesserede have også mulighed for at komme med på en løbetur fra Bellakvarter, gennem Amager Fælled og ind til Nyhavn med Eugene Tong, fashion konsulent og medstifter af Old Man Run Club om torsdagen, ligesom de kunne deltage i en yogatime om fredagen samt høre rapperen ASAP Nast give smagsprøver på sin musikalske kunnen ved flere DJ-sets i løbet af CIFF.

 

CIFF FW20-21 Bellakvarter Bella Center

Et hold friske mennesker på vej ud på en løbetur torsdag morgen under CIFF. Copyright: Gio Staiano

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder