I weekenden blev Bogforums Debutantpris uddelt i Bellakvarter

Traditionen tro blev årets store københavnske litteraturmesse BogForum afholdt i Bella Center Copenhagen i Bellakvarter, og her blev årets debutantpris blandt andet uddelt. Prisen gik til den spirende kvindelige forfatter, Tine Høegh, som imponerede dommerne med sin blanding af poesi og prosa i sin nye bog ”Nye rejsende”.

 

Bogen handler om en en ung kvinde, som får job som gymnasielærer. Første arbejdsdag møder hun en mand i toget. Han er gift og har et barn. Nye rejsende er en fortælling om at kaste sig hårdt ind mod den anden. Om at stå ved katederet og ikke kunne kende sin egen stemme. Om at føle sig forkert og akavet og fandenivoldsk. Om nervøsitet og længsel. Sex og vodka og cigaretter. Om at køre i tog.

 

I alt var fem forfattere shorlistet til BogForums Debutantpris. De øvrige var Liv Dimand Duvå for ”Vi er helte”, Johanne Kirstine Fall for ”Der er altid noget at befri”, Thomas Korsgaard for ”Hvis der skulle komme et menneske forbi” og Karen Strandbygaard for ”Se ikke væk”.

 

Foruden årets debutanter var messen spækket med nye og garvede forfattere inden for krimi, prosa, lyrik, skønlitteratur, mad og børnebøger, som inspirerende præsenterede deres nye udgivelser. Søndag kunne man blandt andet møde Hella Joof, Bubber, Clement Kjersgaard, Mads Steffensen, Jytte Abildstrøm og Jussi Adler Olsen i Bellakvarter.

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder