Nu rejser Bellakvarters højeste boligtårn sig

På hjørnet af Vejlands Allé og Ørestads Boulevard er opførelsen af et nyt boligtårn på vej i Bellakvarter. Med sine 60 meter bliver det nye boligtårn det første man ser, når man kommer ad Ørestads Boulevard fra Indre By. Tårnet bliver et pejlemærke i kvarteret og et markant islæt for indgangen til Bellakvarter.

 

Bellakvarters nye boligtårn er tegnet af COBE og Vilhelm Lauritzen Arkitekter, som også står bag masterplanen for Bellakvarter. Det nye boligtårn er designet i et hvidt grid af rå betonelementer, som er placeret på en mørk murstensbase, der danner rammen omkring et grønt, naturrigt gårdmiljø. Boligerne i basen går op til 5. sal og får altaner og tilbagetrukne terrasser ud til gården, mens tårnet skyder 19 etager op og får altaner hele vejen rundt:

 

”Tårnet er tegnet med 360 graders altaner i forskellige dybder, som varierer fra franske altaner til opholdsaltaner. Det giver mulighed for et rigt udeliv, hvor man kan gå udenfor fra alle værelser og nyde den ubrudte udsigt ud over Ørestad og ind over Amager Fælled til Københavns Skyline,” fortæller Malte Rosenquist, der er projektleder og Arkitekt MAA i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

 

Visualisering af gårdrummet i den nye bygning.

 

Udemiljø i højderne

Tårnet er designet af otte forskellige bygningsvolumner, som er sat sammen fire og fire ovenpå hinanden. De forskudte volumner giver bygningen et unikt akitektonisk udtryk og er samtidig med til at skære vinden af, så der skabes et behageligt altanmiljø i boligtårnet:

 

”Ved så høj en bygning vil vinden normalt bryde af og blæse nedad, hvilket kan skabe turbulenseffekter især ved bygningens base. Men ved blandt andet at lave en forskelligartet facade med en rillet overflade og altansider af glas, så brækkes vinden af og dens hastighed sænkes, så man får et indbydende og roligt udemiljø i og omkring bygningen,” fortæller Malte Rosenquist.

 

Boligtårnet er designet i et hvidt grid af forskellige bygningsvolumner og har en fantastisk udsynskvalitet.

 

Sjældne tårnboliger med udsigt til to verdenshjørner

Indgangen til det nye boligtårn kommer på hjørnet af Vejlands Allé og Ørestads Boulevard, hvor der etableres en aula med træ på vægge og lofter, som giver en varm velkomst. Herfra kan man gå videre ind til elevatorkernen, der ligger i husets midte og fører op til lejlighederne. Alle tårnboligerne etableres som hjørnelejligheder med udsigt til to verdenshjørner og har et flot lysindfald i løbet af dagen. Øverst kommer desuden en enestående penthouselejlighed i dobbelthøjde.

 

Øverst i boligtårnet etableres en penthouselejlighed i dobbelt højde med en fantastisk udsigt ud over Amager Fælled.

 

Smukke baselejligheder i townhouse stil

Boligerne i murstensbasen etableres alle med egen altan eller terrasse på taget eller i gården, som giver en særlig townhouse stemning. Arkitekturen har slægtskab med gitteret på tårnet, så vinduerne mod nord sidder i et stramt grid. Boligerne har indskudte vinduespartier med opholdsnicher, så man kan sidde i vindueskarmen og kigge ud over fælleden. Vinduerne etableres i rå aluminium og værnet i galvaniseret stål. Vinduernes kvadratiske form giver desuden en billedlig effekt, når man kigger ud samtidig med, at de giver et bredt lysindfald i boligerne. Alle boliger har åbent køkkenalrum med Invitakøkken.

 

Boligerne i murstensbasen etableres alle med egen altan eller terrasse på taget eller i gården, som giver en særlig townhouse stemning.

 

Den nye bygning kommer i alt til at rumme 199 boliger med mange forskellige lejlighedstyper, der kan rumme både familier, singler, ældre og yngre. Byggeriet forventes at stå færdigt i efteråret 2022.

 

Læs mere om Bellakvarter.

 

 

 

 

 

 

 

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder