Ny lokalplan for Bellakvarter er bekendtgjort

En ny lokalplan for Bellakvarter er bekendtgjort og vedtaget i Københavns Borgerrepræsentation den 17. januar 2019. Det betyder, at udbygningen af den nordlige del af Bellakvarter nu kan begyndes.

 

Den sydlige del af Bellakvarter er tidligere lokalplanlagt i 2014. Denne plan er nu udvidet til også at medtage en stor del af den nordlige del af kvarteret, ligesom en del af den gamle plan er blevet revurderet. Det betyder, at omkring 80 % af det nye bykvarter nu er lokalplanlagt.

 

Lokalplanen angiver retningslinjer for anvendelse af området herunder blandt andet udstykning af byggearealer, bebyggelsernes placering, udformning og materialer, anlæg af veje, stier og parkering, bevaring af bygninger og landskabstræk samt sikring af friarealer og fællesanlæg.

 

Bellakvarter februar 2019. Foto: Dragør Luftfoto.

 

Nye byggerier på tegnebrættet

Den nye lokalplan lægger blandt andet op til to daginstitutioner i kvarteret, et beboerhus, flere boligkarréer, et boligtårn, et handelstorv, to erhvervsejendomme, et P-hus, en ny kongreshal og flere urbane og grønne pladser.

 

Hvis du er interesseret i nyheder omkring de nye byggerier, kan du skrive dig op til Bellakvarters nyhedsbrev her.

 

Du kan også tilmelde til vores erhvervsnyhedsbrev her, hvis du ønsker at modtage erhvervsnyheder om det nye internationale erhvervskvarter Bella Business.

 

Lokalplaner for Bellakvarter

Lokalplan II – 2018 (Lokalplan 571)

Lokalplan I –  2016 (Lokalplan 538)

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder