Nye byggerier skyder op ud mod C. F. Møllers Allé i Bellakvarter

Ud mod C. F. Møllers Allé i Bellakvarter er to nye byggerier under opførelse – henholdsvis P-hus 2, som støder op mod Bella Center Copenhagen, og kvarterets hidtil største boligkarré, som kommer til at rumme 141 nye boliger.

 

Ny boligkarré

Byggemodningen til den nye boligkarré startede i juni 2018, mens elementmontagen netop er påbegyndt. Første etape af karréen forventes færdig i foråret 2020, mens hele karréen forventes færdig i sommeren 2020.

 

Ejendommen er tegnet af arkitektfirmaet Mangor & Nagel og får springende højder, der kommer til at gå fra stuen – 5. sal. Bygningen er tegnet i et krydsdesign, hvor de højeste og laveste bygninger kommer til at ligge forskudt af hinanden, så alle boliger får optimale lysforhold.

 

Boligerne varierer mellem 2-5 værelser – alle med egen altan, tagterrasse eller adgang til have. Ejendommen får fælles tagterrasse mod vest og grønt gårdrum med plads til leg og udeophold. Derudover kommer den nye karré til at ligge ud mod den grønne og rekreative park, Sydhaven, som etableres i den sydlige del af Bellakvarter ved siden af P-hus 2.

 

Luftfoto fra september 2018. Byggemodningen af P-hus 2 er i fuld gang, mens fundamentet støbes til den nye boligkarré.

 

P-hus 2

Byggemodningen til det nye P-hus startede i september 2018, mens fundamentet i øjeblikket er ved at blive etableret. Sidst på vinteren i 2019 påbegyndes betonkonstruktionen af P-husets trappetårne og parkeringsdæk, hvorefter facaden etableres. P-huset forventes færdigt i sommeren 2019.

 

P-huset er tegnet af arkitektfirmaet Dissing + Weitling og er designet som et split-level hus med 16 parkeringsdæk med plads til 401 biler. Facaden skabes af udspændte stålwires, der fungerer som espalier for klatreplanter. Det giver facaden et grønt og luftigt udtryk og skaber en grøn overgang til Sydhaven, som etableres i forlængelse af P-huset.

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder