Rejsegilde for Laxnesshus og Organistens Hus i Bellakvarter

Tirsdag den 24. april 2018 var der rejsegilde for Laxnesshus og Organistens hus i Bellakvarter. De to nye karréer er opkaldt efter de flotte forfatternavne på de omkringliggende veje. Laxnesshus er ligesom Halldorhus opkald efter forfatteren Haldor Laxness og Organistens Hus efter en roman af samme forfatter.

 

På talerstolen stod produktionsdirektør, Ole Steen Pedersen, fra Solstra Development, som fortalte om byggeprocessen og takkede entreprenører, arkitekter og håndværkere for deres store indsats:

”Det er nu snart tre år siden den første gravemaskine satte skovlen i jorden og startede med at fjerne gamle belægninger og bygge ny grus og jord ind på grunden og dermed lægge bunden til Bellakvarter. I mellemtiden har vi færdiggjort 420 boliger, hvor der har været indflytning eller hvor der er planlagt indflytning i løbet af de næste par måneder.”

 

 

”Inden vi gik i gang med at bygge, havde vi sammen med rådgivere udarbejdet en ny masterplan for hele området, der i al sin enkelhed går ud op at samle al terrænparkering rundt om Bella Center Copenhagen i fem parkeringshuse og opbygge et nyt bykvarter omkring centeret på det derved frigjorte areal.”

 

 

Bykvarteret vil komme til at bestå af godt 2.000 boliger samt erhvervsarealer til ca. 5.000 arbejdspladser. Når hele planen er realiseret, vil det være godt 10.000 mennesker, der vil få deres daglige gang i Bellakvarter enten som beboer eller som ansat i en af de nye erhvervsbygninger. Hertil kommer de ansatte i Bella Center Copenhagen, på AC Hotel Bella Sky samt de mange daglige gæster disse steder. Alle disse mennesker vil kunne bruge cafeer, butikker og de grønne kvarterspladser, som vi ligeledes glæder os til at anlægge.”

 

”Hele udbygningsplanen omfatter ca. 330.000 m2 og efter planen, er vi færdige med at bygge boligerne i 2024, hvorefter erhvervsarealerne følger lige efter.”

 

 

”Alt dette kunne selvfølgelig ikke gennemføres uden godt samarbejde mellem rådgivere, myndigheder og V8. Jeg vil derfor gerne benytte lejligheden til at takke V8, de involverede rådgivere – Holscher Nordberg Arkitekter og MOE samt Københavns Kommune for et fint samarbejde.”

 

 

”Når det så er sagt, kan man planlægge nok så meget – det er håndværkerne, der skal føre det ud i livet. Og det er i virkeligheden derfor, vi samles i dag – nemlig for at sige tak til håndværkerne for veludført arbejde. Med veludført arbejde mener jeg arbejde, der er udført i god kvalitet og efter dansk håndværks gode traditioner, men også veludført arbejde, hvor I har passet på jer selv og hinanden, så vi har undgået alvorlige ulykker. Jeg vil sige tak på bygherres vegne samt sige tak på vegne af de kommende beboere. Vi glæder os meget til at tage det i brug.”

 

Sådan sluttede Ole Steen Pedersen sin tale, og bød efterfølgende de fremmødte på pølser og sodavand, som traditionen byder.

 

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder