Samspillet mellem kontormiljøer og byliv er et stort aktiv i Bellakvarter

 

Når virksomheder skal finde lokationer, går trenden i dag i retning mod byerne. Væk fra de øde industriområder og ind til det pulserende liv. En af de nye, spændende lokationer er Bellakvarter, der med sin placering rundt om et stort, internationalt kongrescenter og midt mellem Københavns centrum og lufthavnen ligger i lidt af et smørhul. 

 

Er man på jagt efter et sted at opføre sit nye domicil eller på markedet for at finde nye kontorlokaler, er det oplagt at lægge vejen forbi Bellakvarter. Her er lige nu en enestående mulighed for at få et skræddersyet domicil i et allerede eksisterende internationalt erhvervsmiljø.

 

Og her midt i Ørestad får man hele pakken: Beliggenhed midt i en moderne bystruktur, nærhed til hovedstadens centrum, et stort hotel rundt om hjørnet og et endnu større kongrescenter, som tilsammen rummer alskens mødefaciliteter og in-house services. Hertil kommer Københavns lufthavn, Metro og mortorveje tæt på, mange parkeringspladser og masser af cykelstier. Derudover er der en stor naturrigdom rundt om Bellakvarter i form af Amager Fælled. Alt dette gør Bellakvarter til et unikt kvarter i Danmark. Ingen andre steder finder man et erhvervsområde med så mange fordele.

 

Som en del af Ørestad er Bellakvarter også del af et stærkt erhvervsnetværk på tværs af forskellige brancher, ligesom det allerede eksisterende erhvervsliv i Bella Center Copenhagen skaber et vibrerende erhvervsmiljø. Området kommer til at rumme ca. 6.500 nye arbejdspladser på samlet set 110.000 kvadratmeter, hvor mindre og større virksomheder kan leje sig ind i kontorfællesskaber og større kontordomiciler.

 

Visualisering af Udstillingspladsen, som danner et trekantsområde mellem erhvervsområdet, boligområdet og Bella Center.

 

Spændende byrum med plads til mange aktiviteter

Et af de helt store plusser ved Bellakvarter er blandingen af boliger og erhverv. I boligområdet står knap 1.400 af i alt 2.400 boliger allerede færdige. Og på tegnebrættet er bæredygtige og fremtidssikrede erhvervsejendomme i form af domiciler og flerbrugerhuse.

 

Rundt om i kvarteret etableres der spændende byrum, der giver plads til mange forskellige aktiviteter, foruden adskillige grønne parker. Bylivet skal trækkes ind i stueetagerne, og mødeaktiviteter skal kunne finde sted på byens caféer, på gåture og i parkerne i området. Og dette samspil mellem kontormiljøer og byliv er et væsentligt og vigtigt aktiv.

 

Visualisering af Martha Christensens Vej, som danner en grøn allé med højstammede træer gennem erhvervskvarteret.

 

En tur rundt i kvarteret

Kommer du med metro til Bellakvarter vil du som det første blive mødt af metrotorvet, som bliver den nye indgang til Bellakvarter og Bella Center Copenhagen. Her etableres caféer, dagligvareforretninger, apotek og kulturhus i tæt forbindelse med Udstillingspladsen.

 

Går du videre ad Martha Christensens vej igennem erhvervsområdet, vil du på højre side blive mødt af Bella Have, som bliver et grønt parkrum med græs, træer og bænke. Her vil de tilstødende erhvervsejendomme få åbne stueetager med mulighed for etablering af en café eller vinbar.

 

Fra Bella Have kan man se direkte til Nordøstpladsen, der bliver Bella Centers østlige indgang. Pladsen ligger ud til Martha Christensens Vej, som danner en grøn allé med højstammede træer gennem erhvervskvarteret. Beplantningen langs alléen er med til at optage CO2 og forbedre luftkvaliteten, sikre høj biodiversitet og forsinke regnvand ved skybrud. Samtidig er træerne med til at skabe skygge for stueetagerne i erhvervsbygningerne i sommermånederne og nedsætte behovet for energi til køling.

 

På turen videre mødes du af Bella Sky, hvor du både finder lækre restauranter, fitness og spa. Over for ligger du Nordvestpladsen, som er indgang til Bella Centers nye foyer og kongreshal Bella Arena. Pladsen bliver centrum for gæster til og fra Bella Center og etableres som en åben plads, der samtidig fungerer som et urbant rum for udstillinger og events.

 

For enden af Martha Christensens Vej ligger golfbanen Royal Golf Club. Og mod nord flankeres erhvervsområdet af Amager Fælled, som sikrer en udsigt til smuk natur fra alle kontordomiciler i området.

 

Syd for erhvervsområdet ligger boligområdet, hvor den grønne ring gennem Bellakvarter fortsætter. Her finder du parkområder, sø og kanal, som blandt andet kan bruges til walk and talk-møder. På ruten ligger også Aktivitetstaget Bella, hvor man kan fortsætte sit møde i en af de uformelle mødebokse.

 

Vejen gennem erhvervsområdet og videre gennem Bellakvarters grønne byrum.

 

Skræddersyet grønt byggeri

Endnu et plus ved Bellakvarter er, at man her går forrest, når det handler om bæredygtig byudvikling. I dag er kvarteret midtvejscertificeret med DGNB Guld. Og ambitionen er, at de kommende erhvervsbyggerier ligeledes bliver opført med en DGNB Guld certificering, der både gavner erhvervslejerne miljømæssigt, socialt og økonomisk. For eksempel er det muligt at få grøn energi fra Bellakvarters vindmølle og håndtere affald gennem det underjordiske centralsug, ligesom området har lokal regnvandshåndtering. Og for de virksomheder, der ønsker bæredygtigheden integreret i virksomheden, er der mulighed for, i samarbejde med et udvalgt arkitektteam, at skræddersy et grønt kontormiljø, som bedst understøtter virksomhedens aktiviteter og forretning samtidig med, at man får et lavt energiforbrug, lave driftsomkostninger og en lang levetid.

 

Se kontorlejemål

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder