Til marts flytter de første nye beboere ind i Karrékvarteret

Til marts står 76 nye boliger klar til indflytning i Skyttehusene i Bellakvarter og herefter – i maj og juni – følger 104 nye boliger i Halldorhus. Dermed får karrékvarteret sine første nye beboere. Her kan du læse mere om, hvad der kendetegner Bellakvarters nye bydel; Karrékvarteret.

 

Moderne boligkomfort

Karrékvarteret ligger ud til Ørestad Boulevard – tæt på metroen og det første P-hus. Det bliver en tæt by med vinklede gader, der åbnes op af grønne forbindelsesstrøg. Bygningerne er karréer på 3-6 etager med enkelte højere bygninger, der skaber variation i gaderummet. Karrékvarteret er en moderne fortolkning af den klassiske københavnerkarré optimeret med fokus på moderne boligkomfort – med masser af lys og adgang til uderum.

 

Visualisering af Halldorhus, som står klar til indflytning i maj og juni 2018.

 

Boliggader som fællesrum

Boliggaderne i Bellakvarter bliver i vid udstrækning beboernes fælles rum. Bredde kantzoner på sydvendte hjørner inviterer til at bruge gaden. Man kan hænge ud, drikke kaffe og lege. Bilerne parkeres direkte i P-husene, så der er minimal biltrafik i gaderne. Til gengæld er der masser af grønt og plads til cykler og byliv.

 

Visualisering af kvartersplads i Karrékvarteret

Visualisering af Kvarterspladsen i Karrékvarteret.

 

En moderne københavnerkarré

Afsættet for Karrékvarteret er den klassiske københavnerkarré, men i Bellakvarter optimeres den traditionelle bygningstypologi i forhold til tætheder og lysforhold. Ved højdevariation og strategiske åbninger i karréen kommer der mere sollys til både lejligheder og gårdrum.

 

Lysoptimeret karré

Mange tiltag trækker lys ind i bolig og gårdrum i Karrékvarteret. Lavere huse lader sollyset komme længere ned i byrummet. Portåbninger bidrager med mere dagslys i boliger og gårdrum. Udvalgte afskårne hjørner forbedrer solpladser, og tilbagetrukne facader mindsker skyggevirkning. Høje punkthuse med lyse materialer på udvalgte steder opretholder tætheden og bidrager til at reflektere lyset længere ned i gårdene.

 

Der er lavet omfattende lysstudier for at sikre det optimale lysindfald i lejlighederne. Her ses prøvelejligheden i Halldorhus.

 

Grønne gårdrum

Gårdrummene i Karrékvarteret bliver grønne og levende. Der er mulighed for passage igennem gårdene samtidig med, at de får en hjemlig karakter. De åbne karréer skaber et imødekommende, sammenhængende område at bo i og besøge.

 

Visualisering af gårdrummet i Laxnesshus, som påregnes at stå klar til indflytning i november 2018. Headerbilledet er ligeledes en visualisering af den kommende tagterrasse på Laxnesshus.

 

Pladser og lommeparker

Der er aldrig langt til en lille lokal plads eller lommepark i Karrékvarteret. Sydvendte hjørner har som oftest plads til at opholde sig – og på de større strøg er der mulighed for caféer og restauranter.

 

Se de ledige boliger i Bellakvarter

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder