Mød Laila Iben Schmidt, der er en af de nye beboere i Karrékvarteret

I dag flytter de første nye beboere ind i Karrékvarteret i Bellakvarter. Vi var med, da de nye indflyttere fik overdraget deres nøgler og har mødt Laila Iben Schmidt til en snak om, hvorfor hun har valgt at flytte til lige netop Bellakvarter. Læs interviewet med hende her.

 

”Jeg føler, jeg flytter til Københavns Manhattan”

Laila Iben Schmidt er en af de nye beboere i Karrékvarteret i Bellakvarter. Hun kommer fra havnebyen Gilleleje, hvor hun har boet tæt på havet. Derfor har hun, siden hun flyttede til København for 6 år siden, drømt om at flytte til Ørestad, hvor der føles højere til himlen.

”Jeg har længe været vild med Ørestad. Det startede med, at jeg begyndte at handle i Fields og lagde mærke til, at der er et helt særligt lys herude. Jeg blev ret hurtigt vild med bydelen. Når man kører ud ad Ørestads Boulevard, synes jeg, det minder lidt om Københavns Manhattan; denne her helt lige vej med højhuse på hver sin side, der skyder op og solnedgangen ud over Kalvebod Fælled for enden. Det er fantastisk flot og giver mig en følelse af, at der er lidt højere til himlen herude.”

 

Bella Center metrostation med udsigt til Bellakvarter på højre side.

 

”Jeg har fået en rigtig New Yorker-lejlighed”

Laila har længe drømt om at bo i Ørestad, så da FSB sidste år annoncerede, at de skulle bygge i Bellakvarter, var hun slet ikke i tvivl om, at det var her, hun skulle bo.

”Da FSB skrev ud, at de skulle bygge herude, var jeg slet ikke i tvivl. Det er en drøm, jeg ikke troede kunne lade sig gøre. Jeg har været mega nørdet og har fulgt med i byggeriet fra begyndelsen fra Frank Jensen tog det første spadestik. Jeg har været herude hver søndag for at se, hvor langt byggeriet var nået og har fået netop den bolig, som jeg har stået og peget ud. Det er en stor 3-værelses New Yorker-lejlighed på 106 m2 med stort sydvest-vendt køkkenalrum, højt til loftet og udsigt ud over kvarteret.”

 

 

”Min søn kan gå på KFC og i biffen ovre i Fields”

Laila er alenemor til Marvin på 13 år, som er den yngste af tre børn, der stadig bor hjemme. Da hun skulle vælge sin nye bolig, var hensynet til ham også vigtigt.

”Jeg flytter herud med min søn på 13 år. Han synes også, det er helt vildt fedt, for han kan gå på KFC ovre i Fields og gå i biffen med sine venner, og nu er Royal Arena også kommet. Han flytter længere væk fra sin skole, men med metroen kan han være der på lige godt 30 minutter, så det føles ikke så langt. Det er en af de ting, der også var rigtig vigtig for mig, da jeg valgte at flytte herud; at der er en god infrastruktur med metro og motorvej tæt på. Og så gør det da heller ikke noget, at Ørestad har et af landets bedste gymnasier.”

 

 

”Det æstetiske har en healende effekt”

Noget af det Laila sætter særlig pris på i Bellakvarter er landskabsarkitekturen. Samtidig glæder hun sig til det kommende fællesskab med sine nye naboer.

”Når jeg har været herude og kigge, har jeg også gået rundt ovre ved Bellarækkerne og har snakket med dem, der bor der. Alle er bare helt vildt glade for det. Jeg har en idé om, at det skaber et særligt fællesskab, at det er et helt nyt kvarter, vi vækker til live sammen. Og så er der bare rigtig hyggeligt herude med træer og buske og bænke, man kan sidde på. Bare de små højbede med blomsterkasser. Det er så smukt og indbydende. Man bliver virkelig glad af at gå rundt herude. Det har en healende effekt, at man gør så meget ud af det æstetiske,” fortæller Laila.

 

 

Fra forstadskvarter til det nye Upper Copenhagen

Laila følger passioneret med i planerne for kvarteret, og den store udvikling for kvarteret vækker særlig begejstring hos hende.

”Der er gang i rigtig meget herude. Bella Centerets facader bliver åbnet op, P-husene bliver til aktivitetshuse, og nu har jeg lige fået et nyhedsbrev om, at der er et nyt erhvervskvarter på vej. Jeg synes Ørestad er gået fra at være et lidt øde sted, til at være det nye Upper Copenhagen med alle de nye tiltag, der er sket. Når jeg fortæller, at jeg skal flytte herud, siger folk: ”Ej hvor lækkert, flytter du derud. Det er så dejligt derude.” Folk er helt misundelige. Og så er det bare rigtig lækkert, at vi oven i hatten får vores eget VIP kort – man kan virkelig mærke, at de vil os herude.”

 

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder