Verdens OL-byer besøger Bellakvarter

I forbindelse med topmødet Smart Cities & Sport Summit i november lagde verdens OL-byer vejen forbi Bellakvarter. Her besøgte de Aktivitetstaget Bella for at se på koblingen imellem sport og byliv i kvarteret.

”Vi er stolte over at vise Aktivitetstaget Bella frem og være med til at inspirere til fremtidig byudvikling”, siger Simon Fredsted Nørrelykke fra virksomheden Elverdal, der i samarbejde med bygherre og byudvikler Solstra Development har designet Aktivitetstaget Bella.

 

Aktivitetstaget Bella

Det syv meter høje aktivitetstag er designet som et multifunktionelt sportstag, hvor man blandt andet spille basketball, hockey, fodbold og andre boldspil, hoppe på små trampoliner, træne ved de forskellige træningsstationer og løbe rundt på den 100 meter lange løbebane.

Nede foran taget er der en hyggelig legepark med klatreredskaber, legehuse, sandkasse, karrusel med klatrenet og meget andet. De to niveauer er forbundet via trapper, en elevator og en 16 meter lang rutsjebane ned fra taget.

Taget har også en overdækket mødeboks, hvor man kan holde pauser eller møder i inspirerende omgivelser. Der er desuden indtænkt, at Bella Center Copenhagen kan bruge taget til events, konferencer og modeshows, ligesom der er mulighed for at lave filmfremvisninger under åben himmel og andre events for Bellakvarters beboere og naboer.

”I designet af aktivitetstaget har vi taget udgangspunkt i at skabe et anderledes byrum. Det er ikke bare en legeplads eller en basketballbane. Taget kombinerer sport, leg og kultur og kan bruges af mange forskellige generationer i byrummet. Samtidig har man udnytte taget på et logistikcenter til Bella Center Copenhagen, og man har dermed skab et ekstra uderum i kvarteret, som ellers ikke ville have eksisteret,” fortæller Simon Fredsted Nørrelykke.

 

Smart Cities & Sport

Smart Cities & Sport summit samler den internationale sportsverden og brancheeksperter inden for byplanlægning og har fokus på, hvordan man gennem idrætspolitik, byudvikling og social integration kan bygge byer sammen gennem sport.

Organisationen udspringer af et netværk af ​tidligere og fremtidige olympiske værtsbyer og inkluderer i dag alle byer, der er interesseret i at bruge sport som en platform til vækst og udvikling.

Topmødet blev i år afholdt i København, der er en inspirerende pionerby med hensyn til sport, i samarbejde med Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Danmarks Idrætsforbund.

 

Foto: Astrid Maria Rasmussen for UNESCO.UIA World Capital of Architecture 2023

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder