Voksne og børn udfordrede sig selv til forhindringsløbstræning i Bellakvarter

I onsdags lød startskuddet til første forhindringsløbstræning i Bellakvarter. Her blev der klatret i reb, hoppet på sten og øvet balancetræning blandt de mange voksne og børn, som var mødt op. Træningen er iværksat af Bellakvarter i samarbejde med DGI Storkøbenhavn og Nordic Race, og var første træningsgang ud af et gratis træningsforløb, som løber hen over sommeren. Der er ingen tilmelding – man møder bare op.

 

Luften var fuld af energi og god stemning, da første forhindringsløbstræning løb af stablen i Bellakvarter. Her stod omkring 30 voksne og børn klar til at prøve kræfter med den nye træningsform OCR (Obstacle Course Racing), som på dansk kan oversættes til forhindringsløbstræning.

 

 

Ørestad Streethal

Træningen fandt sted på udearealerne omkring Ørestad Streethal ved siden af Bellakvarter, hvor der forrige år blev etableret en Fitnesspark med et væld af udendørs træningselementer, som er ideelle til forhindringsløbstræning.

 

Se kommende træninger her ”Kom med til sjov og funktionel OCR-træning i Bellakvarter” eller tilmeld dig eventet på Facebook.

 

 

Opvarmning

Her kunne de mange fremmødte prøve kræfter med et væld af udfordringer for både store og små. Træningen startede ud med en fælles opvarmning for at få gang i kroppen, hvorefter deltagerne blev inddelt i hold, som hver især skulle rundt på tre baser.

 

 

De tre forhindringsbaser

På den første base kunne man prøve kræfter med rygtræning, bentræning og en lille løbetur, mens anden base bød på armtræning og klatring i reb over en lille mur. På sidste base blev deltagerne udfordret i at lave armbøjninger, hoppe og balancere på grønne knolde henover græsset, hvilket især børnene syntes var sjovt.

 

 

Fællesskab og træning

Under hele træningsforløbet blev alle inddelt i makkerpar, som kunne hjælpe hinanden gennem øvelserne:

”OCR er en fællesskabsbaseret træningsform, hvor det handler om at hjælpe hinanden, så alle kommer igennem. Samtidig er det en helhedsorienteret træningsform, som kommer rundt om hele kroppen. Det handler så at sige om at optimere sin krop gennem funktionel træning,” fortæller Martin Møller Palmberg fra Nordic Race, som står for træningen.

 

 

Bellakvarter x DGI Storkøbenhavn x Nordic Race

Initiativet til træningen er taget af Bellakvarter. I forbindelse med udbygningen af kvarteret, er der kommet flere og flere beboere til kvarteret, og det har kaldt på aktiviteter for både børn og voksne. Derfor har Bellakvarter iværksat det nye træningsforløb i samarbejde med DGI Storkøbenhavn og Nordic Race, som et gratis aktivitetstilbud til alle.

 

Tanken er på sigt at skabe en idrætsforening i Bellakvarter – som et supplement til Ørestad IF – hvor der bliver udbudt nye og andre aktiviteter.

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder