Bellakvarter bygger 410 almene boliger til fsb

Bellakvarter er en blandet bydel med mange boligformer og bykvaliteter. Der er rækkehuse og karrébebyggelser, ungdomsboliger og penthouselejligheder, ejerlejligheder og almene boliger.

 

”Vi tror på, at mangfoldighed skaber en mere levende by at bo i. Ambitionen er at skabe et mangfoldigt og levende bykvarter med både bykarakter og naturkvaliteter og ikke mindst plads til forskellige mennesker med forskellige behov,” fortæller udviklingsdirktør Søren Raae Teisen fra Bellakvarter.

 

Skyttehusene II ligger blandt familierækkehuse og ejerlejligheder, hvormed der skabes et blandet bykvarter.

 

Social bæredygtighed i Bellakvarter

”En femtedel af boligerne i Bellakvarter bliver almene boliger eller ungdomsboliger. Og de bliver integreret i forskellige dele af byen. Så byen ikke kun bliver for de få, men et miks af aldersgrupper og mennesker med forskellige indkomstniveauer,” uddyber Søren Raae Teisen.

De næste fire år bygger Bellakvarter 217 familieboliger, 22 særligt små og billige boliger og 171 ungdomsboliger til Københavns største boligselskab fsb. De nye boliger får navnet Skyttehusene og spreder sig over fire forskellige byggefelter. 

 

Laila Iben Smith er flyttet ind i Skyttehusene I, som ligger i Karrékvarteret i Bellakvarter. Læs interview med hende her. 

 

Almene boliger efter moderne boligstandarder

De nye fsb-boliger er tegnet efter moderne boligstandarder og udformet med store, åbne vinduespartier, gennemlyste rum og udgang til egen have eller altan.

”Lys og luft er med til at skabe en særlig høj boligkvalitet. Derfor har vi arbejdet meget med gennemlyste boliger, hvor vi trækker lyset ind i midten af boligen. Derudover har alle lejligheder udgang til have, altan eller fransk altan, så man kan lukke luft ind i boligen og have et uderum,” fortæller Torsten Stephensen, der er partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, som står bag tre af de fire almene boligkarréer. Den sidste karré er tegnet af AI Arkitekter.

 

Torsten Stephensen er arkitekt og partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, som har tegnet flere af de nye boliger til fsb.

 

Boliger med plads til mangfoldighed

Boligerne i Skyttehusene spænder over mange lejlighedstyper, så de kan rumme en varieret beboersammensætning.

”Det har været vigtigt for os at skabe lejligheder med stor diversitet. Lejlighederne spænder fra 1-5 værelser og egner sig både til studerende, familier og ældre. Samtidig har vi tegnet en række særligt små boliger til dem, der har den økonomiske mulighed. Opgangene spænder over flere forskellige boligtyper, og det skaber stor mangfoldighed i beboersammensætningen og muliggør, at man kan blive boende i den samme karré hele livet ved at flytte fra en mindre bolig til en større eller omvendt,” fortæller Torsten Stephensen.

 

Læs også: Velkommen til de nye beboere i Karrékvarteret

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder