Bellakvarter er skabt med et bæredygtigt fokus

Som kontorlejer i Bellakvarter kan du og din virksomhed blive del af en af Københavns nye bydele, som allerede har fået et grønt stempel for sine bæredygtige tiltag og sin samlede byudvikling.

 

Uanset om I vælger at blive lejer i et større kontorhus eller at få bygget jeres eget skræddersyede domicil i Bellakvarter, så får din virksomhed styrket sin bæredygtige profil ved at flytte ind i hovedstadens nye bydel der er udviklet med et bæredygtigt fokus.

”Fra første dag har vores mål med Bellakvarter været at skabe en bydel, med et bæredygtigt fokus både miljømæssigt, klimamæssigt og socialt. Samfundsansvar eller ESG får større og større betydning for virksomheder og investorer, og i Bellakvarter har vi ønsket at skabe et byområde med gode bæredygtige tiltag – såvel for den samlede byplanlægning som for udviklingen af de enkelte byggerier. Med kontor i Bellakvarter er virksomheder med til at styrke deres grønne profil,” pointerer Saso Nedelkovski, projektudviklingsdirektør i Solstra Development, som udvikler Bellakvarter.

 

Bæredygtig byudvikling

Allerede i 2020 fik udviklingen af hele Bellakvarter, som det første byområde i Danmark, en midtvejscertificering med DGNB Guld – en af de højest mulige vurderinger efter den internationale DGNB-standard for bæredygtighedscertificeret byggeri og byudvikling. Ambitionen er, at de kommende byggerier af flerbrugerhuse og kontordomiciler skal have de allerbedste DGNB-stempler – og være foran offentlige krav om fx lavenergi.

Blandt projekter på tegnebrættet er et flerbrugerhus med stærk bæredygtig profil og med bærende konstruktioner i træ.

Strøm fra vindmølle

Bellakvarter har også sin egen vindmølle, der kan producere strøm svarende til det årlige forbrug i omkring 300 husstande med to voksne og to børn.

Bellakvarter har desuden intelligent affaldshåndtering, så traditionelle containere er erstattet med indkaststandere, hvor affaldet bliver suget til en underjordisk affaldsterminal. Det sikrer bedre affaldssortering og frigør areal til fx grønne områder – og fjerner trafik med skraldebiler fra gadeplan.

Tiltagene om bæredygtighed og klimasikring omfatter endvidere skybrudssikring med lokal håndtering af regnvand i et omfang, der kan modstå skybrud i form af en 100 års-hændelse. Det sker blandt andet med vandafledning via kanaler og små søer, og mange bygninger i Bellakvarter har såkaldte sedumtage, der opsamler regnvand.

Bellakvarters grønne profil bliver understreget af, at bydelen har sin egen Bella Center Metrostation med let og klimavenlig transport til resten af hovedstaden. Desuden er der etableret et stort antal ladepladser til elbiler rundt om i bydelen – og der kommer flere ladestandere i takt med byggeriet af nye kontorhuse.

Bellakvarter er hovedstaden og Ørestads nye bydel med sin egen Bella Center Metrostation og centreret omkring landets største kongres- og konferencecenter. Fuldt udbygget får Bellakvarter 6.000 indbyggere i 2.400 blandede boliger og 6.500 arbejdspladser, bl.a. i nyopførte kontorhuse samt kommende butikker og caféer.

Ved indgangen til 2023 har Bellakvarter 1.600 færdige boliger og 800 arbejdspladser, fx i AC Hotel Bella Sky, Bella Center Copenhagen og International House med en stribe virksomheder.

Bellakvarter er ejet af AkademikerPension og Sampension og udvikles af Solstra Development.

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder