Bellakvarter opstarter byggeri af 600 nye boliger i 2017

Til januar starter Bellakvarter byggeriet af karrékvarteret i den sydøstlige del af Bellakvarter og udvider bydelen med 600 nye lejligheder. De nye boliger kommer til at variere i størrelse fra 2-5 værelses lejligheder med lækre altaner, frodige gårdhaveterrasser og fællesterrasser med mulighed for nyttebede og drivhuse, mens der på de øverste etager kommer 6-værelses penthouselejligheder med udsigt over Øresund og store dele af København.

 

På hjørnet af C. F. Møllers Allé og Ørestad Boulevard i den sydøstlige del af Bellakvarter påbegyndes 256 nye boliger i 2017. Byggetilladelsen til tre af de nye byggefelter kom i oktober i år. Opførelsen af de første 105 lejligheder indledes i januar 2017, hvorefter de næste 151 lejligheder har forventet opstart i juni 2017. Herefter følger endnu fire byggefelter med yderligere 350 boliger – i alt mere end 600 nye boliger.

Byggerierne bliver en blanding af ejerboliger og lejeboliger og er tegnet af udvalgte arkitekter heriblandt Mangor & Nagel, Vilhelm Lauritzen Arkitekter, AI Gruppen og Arkitema.

 

Laxnesshus og Organistens Hus

Bag to af de nye boligkarréer Laxnesshus og Organistens Hus står Holscher Nordberg Arkitekter, som også har tegnet dele af Carlsberg Byen og Kalvebod Vest. Med en central placering i Bellakvarter bliver de to karréer omgivet af tætte og intime gader, som er karakteriseret ved liv og aktivitet.

”Bygningerne er udformet, så de passer til det liv, der er i gadeplan. Karréerne springer i deres højder, så folk på tagterrasserne kan komme i kontakt med folk på gaden. Samtidig har vi placeret de højeste etager ud mod gaderne, så den lave del peger ind mod det intime bykvarter og den høje del peger ud mod det store Ørestad,” fortæller Nils Holscher fra Holscher Nordberg Arkitekter.

 

Illustration af Laxnesshus, som er tegnet af Holscher Nordberg Arkitekter. Boligkarréern rummer  2-5 værelses lejligheder med privat altan og fællesterrasse på taget. Ambitionen er at lave plantebede og opsætte drivhuse på taget og skabe et frodigt havemiljø.

 

Varierede levemuligheder og uderum

Højdeforskellene i bygningsstukturen for de to bygninger skaber en stor variation af lejligheder med mange forskellige levemuligheder og uderum. De nye lejligheder kommer til at spænde fra 2-5 værelses lejligheder med egen altan og fællesterrasse. Ambitionen er at lave plantebede og opsætte drivhuse på tagene og skabe et frodigt havemiljø. I Organistens Hus etableres desuden 6-værelses penthouselejligheder med udsigt ud over Øresund, hvortil stuelejlighederne får forhaver ud mod gårdrummene.

”Vi har arbejdet med et planprincip, hvor lejlighederne både er veldisponerede og gennemlyste, så der opnås en fantastisk dagslyskvalitet i døgnets lyse timer,” fortæller Nils Holscher og fortsætter: ”Samtidig har vi fokuseret meget på udemiljøerne. Vi har kigget på Amager Fælled i udformningen af gårdrummene og arbejdet med frodig bæltebeplantning, små stier og et plantevalg, der ligner det, man har på Fælleden for på den måde at skabe en sammenhæng imellem kvarteret og Fælleden.”

 

Illustration af Organistens Hus, som er tegnet af Holscher Nordberg Arkitekter. Boligkarréen har 6-værelses penthouselejligheder på toppen med udsigt ud over Øresund og store dele af København.

 

Ny og spændende profil

Materialevalget for Laxnesshus er faldet på en ny og spændende profil. De typiske københavnerkarréer består af flere bygninger, og det har man genskabt i arkitekturen gennem et varieret farvevalg. Bygningerne bygges i en ensfarvet sten som basis, mens de varieres i højderne af forskellige farver og stentyper – heriblandt glaseret tegl.

”I vores kig tilbage på københavnerkarréerne, ser man brugen af glaseret tegl. Det er en spændende sten, som man er holdt op med at bruge, og vi syntes, det kunne være interessant at introducere den igen og skabe farvespil i bygningerne,” fortæller Nils Holscher.

Med opstarten af de 600 nye lejligheder i 2017 nærmer Bellakvarter sig halvdelen af boligerne i kvarteret. De nye boliger forventes at stå færdig fra medio 2018 til medio 2019.

Du kan skrive dig op til Laxnesshus og Organistens Hus her.

 

Hør arkitekt Andreas Michelsen fortælle om visionerne bag Laxnesshus og Organistens Hus

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder