De frivillige i Bella Byhave har fået deres egen forening

Bella Byhave startede som et nabofællesskabende initiativ taget af Bellakvarter Projektselskab A/S, som står bag udviklingen og byggeriet i Bellakvarter. Efter tre år med hjælp fra projektselskabet har de frivillige i byhaven nu erfaring nok til at drive havefælleskabet selv.

 

Haverne er derfor blevet overdraget til de frivillige i haven, som onsdag den 27. marts 2019 dannede foreningen Bella Byhave på en stiftende generalforsamling på Café Singular i Bellakvarter.

 

På mødet deltog 35 frivillige, som alle fik en have i byhavefællesskabet. Flere var gengangere fra de forrige år, men også mange nye kom til blandt andet beboere fra de nyeste byggerier i Karrékvarteret i Bellakvarter.

 

 

På generalforsamlingen holdt formanden for Byhaven på Sundholm, Louise Hammer, et indledende inspirationsoplæg for de frivillige, hvor hun fortalte om Byhaven på Sundholm og delte sine egne erfaringer som frivillig dels i Byhaven på Sundholm, dels i havefællesskabet DYRK Nørrebro.

 

Herefter fik projektleder Hodan Osman fra Miljøpunkt Amager ordet. Sammen med Ditte Krømmelbein fra Bellakvarter Projektselskab A/S afviklede hun en workshop med det formål at hjælpe de frivillige med at stifte foreningen Bella Byhave.

 

På workshoppen blev værdier og visioner livligt diskuteret i grupper, hvorefter der i fællesskab blev fastsat vedtægter og kontingent for foreningen, ligesom der blev valgt en bestyrelse på fem frivillige plus to suppleanter.

 

 

Alle byhaverne blev besat på generalforsamlingen, men hvis du er interesseret i at komme på venteliste til en byhave, kan du skrive til Winni Hansen på winnihansen@gmail.com.

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder