“Man føler virkelig, man kommer ned i gear, når man kommer hjem her”

Maria og Kasper er flyttet ind i et af de nye rækkehuse i Bellakvarter. Parret, der før boede i en 2-værelses lejlighed på Nørrebro, drømte om at rykke over i noget større, hvor der var plads til, at de kunne stifte familie. Samtidig ville de gerne bo tættere på naturen, så de kunne dyrke deres fælles passion for langdistanceløb i naturlige omgivelser dog uden at miste cykelafstanden til Københavns centrum, hvor de begge arbejder. Derfor valgte de at flytte i rækkehus i Bellakvarter.

 

Da Maria og Kasper første gang stiftede bekendtskab med Bellakvarter, var bydelen stadig i sin spæde start. Der var endnu ikke skudt nogle huse op, og drømmen om et nyt rækkehus tæt på naturen og byen var stadig noget parret måtte tænke sig til. De havde dog ikke svært ved at forestille sig, hvordan det ville blive, og i løbet af få dage havde de skrevet under på deres nye hus.

”Vi var egentlig blevet tilbudt en lejlighed på Østerbro, men der var ikke plads til mere end et barn. I Bellakvarter kunne vi få et hus til de samme penge, som en 3-værelses lejlighed i byen, og så fik vi også vores egen have og Fælleden lige ved siden af,” fortæller Kasper.

 

Maria elsker at løbe ud til vandet fra Bellakvarter.

 

Fokus på natur og gode løbeomgivelser

Maria arbejder med sportsmanagement og Kasper læser til sundhedsfaglig kandidat. Ved siden af studie og job er de begge passionerede løbere. Maria har gennem flere år været Danmarks bedste langdistanceløber, mens Kasper har løbet adskillige Marathons og eliteløb. Parret prioriterer løbetræning, som en naturlig del af deres hverdag, og derfor var det vigtigt for dem at bo med naturen lige uden for døren.

”Noget af det vi faldt for ved Bellakvarter var Fælleden. Før boede vi på Nørrebro. Når man skulle ud og løbe om morgenen, løb man direkte ud på Tagensvej i trafik og menneskemylder. Her er der bare fred og ro. Du kan løbe uden overhovedet at skulle stoppe ved et eneste lyskryds. Det er sindssygt smukt at løbe over gennem golfbanen og ud til vandet og så tilbage gennem den lille skov af birketræer. Jeg føler virkelig, jeg kommer ned i gear, når jeg kommer hjem her,” fortæller Maria.

 

Læs også ”Maria og Kaspers guide til gode løberuter omkring Bellakvarter”

 

Kasper på vej ned gennem skoven af birketræer bag golfklubben.

 

Efter halvandet år blev drømmen endelig til virkelighed

I december 2016 flyttede Maria og Kasper ind i deres nye hus, og noget af det første de lagde mærke til var roen.

”Altså, vi var chokerede første gang vi sov her. Der var  stille. Du kan overhovedet ikke høre vejen. Slet, slet ikke. Der er bare så stille i forhold til at bo på Nørrebro, hvor der bare altid er nogen, der holder fest eller sidder ude på altanen, eller du kan høre bilerne køre forbi. Når du lukker døren her, så er der bare total ro. Det er fantastisk,” fortæller Maria.

 

Kasper (tv.) og Maria (th.) efter en løbetur med vennerne.

 

Hygge, grill og boldspil i haven

Udover løb elsker parret at være ude, og udsigten til at få deres egen have var af væsentlig betydning, da de skulle vælge bolig.

”Jeg kan rigtig godt lide det her med, at man bare kan gå ud af sin dør. Hvis du bor i en lejlighed på tredje sal, så er det lidt et projekt at komme ud og få noget luft. Det der med bare lige at gå ud og lægge sig i solen en halv time, det gør man bare ikke. Her har vi græs på tre sider og sol det meste af dagen. Vi kan have et havebord, spise morgenmad ude om sommeren, invitere folk over på besøg, grille og stå og sparke til en bold. Det synes jeg er helt fantastisk,” fortæller Kasper.

 

Kasper på vej hjem gennem Bellarækkerne efter dagens løbetur.

 

Et område i rivende udvikling

Foruden deres nye hus er parret særligt glade for området omkring Bellakvarter.

”Vi blev ret begejstrede, da vi opdagede, at der ligger en idrætsvuggestue lige ovre på den anden side af Ørestads Boulevard. Det er der, vores børn skal gå. Vi har også hørt rigtig godt om skolen og gymnasiet. Det er et af de mest ansøgte gymnasier i Danmark, og så ligger biblioteket lige ved siden af. Lige nu er de også ved at bygge en multihal med fitness-park lige herovre ved metroen, og ovre i golfklubben ligger et af Danmarks bedste fysioterapicentre, hvilket er perfekt for os i forhold til vores løbetræning,” fortæller Maria.

 

Udsigtspladsen ved åen i Bellakvarter med udsyn til Bellarækkerne og Bellagård i baggrunden.

 

What’s not to like?

”For mig er det sådan lidt ”What’s not to like?” Altså, her er jo fantastisk natur. Field’s ligger lige derovre, og du har motorvejen tæt på, uden at du er  tæt på, at du kan høre den. Det er stadig tæt på Rådhuspladsen. Før havde vi 3,5 km til centrum, nu har vi 5 km og kan cykle til Rådhuspladsen på 15 minutter. Men selvom du er så tæt på, så har du følelsen af, at du er uden for byen på grund af naturen. Når du kommer hjem, har du bare denne her følelse af ro og natur og ”Ahh, du slapper af!” Det får du ikke ret mange andre steder i København,” slutter Maria.

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder