Multifunktionelt beboer- og kulturhus er på tegnebrættet i Bellakvarter

 

I 2023 kan Bellakvarters beboere se frem til åbningen af et nyt, multifunktionelt beboer- og kulturhus med værksteder, selskabslokaler, café og en ny stor multisal, som blandt andet kan bruges til fællesspisning, generalforsamlinger og diverse sportsaktiviteter.

 

I det nye bymiljø ved den kommende udstillingsplads og metrotorv lige ved Bella Center metrostation åbner der i 2023 et splinternyt beboer- og kulturhus med en stor variation af funktionaliteter til glæde for både Bellakvarters beboere og foreninger i området.

 

Huset bliver i to plan med værksteder på den ene side, selskabslokaler på den anden side og en stor multihal på cirka 300 kvm i midten med dobbelt loftshøjde på cirka 6 meter, som både kan bruges til sportsaktiviteter og fællesaktiviteter som fx fællesspisning og større generalforsamlinger for ejerforeningerne i kvarteret.

 

Det nye beboer- og kulturhus kommer til at ligge i den sydlige del af byggefelt 1 ud til Udstillingspladsen.

 

Muligt samarbejde med Københavns Kommune ved Kultur- og Fritidsforvaltningen

”Lige nu er vi i fuld gang med programmeringen, og vi vil med det kommende beboer- og kulturhus skabe nogle gode rammer for de sociale aktiviteter i området og for beboerne i Bellakvarter. Vi har ligeledes en dialog med Københavns Kommune ved Kultur- og Fritidsforvaltningen, der har vist stor interesse for beboer- og kulturhuset. Vi arbejder på at få lavet en aftale, så både beboerne i Bellakvarter og foreninger i området kan benytte huset. Vi forventer, at det bliver et hus med masser af puls og masser af liv,” fortæller Saso Nedelkovski, der er udviklingschef i Solstra Development.

 

Visualisering af den nye multisal i Bellakvarters kommende beboer- og kulturhus. Med forbehold for ændringer.

 

Selskabslokaler og værksteder til leje

Selskabslokalerne kan bruges til fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og lignede, og der vil også være et køkken til brug ved madlavning og anretning. På den modsatte side af lokalerne indrettes tre rum til værksteder, som beboere og foreninger i området kan bruge efter behov. Samtidig får hvert værksted sit eget depotrum, så der er plads til opbevaring af værktøj og materialer med videre.

 

Multisal til sports- og fællesaktiviteter

Indgangen til multisalen kommer i nedre plan, hvor der også anlægges toiletter og omklædningsrum, så salen kan bruges til forskellige sportsaktiviteter fx fodbold, yoga eller lege for børn. Fra stueetagen åbnes multisalen op med glas, så der skabes lys og udsyn til resten af beboer- og kulturhuset.

 

Visualisering af fællesarealer i beboer og kulturhuset. Med forbehold for ændringer.

 

Café med både indadvendte og udadvendte funktioner

Ud mod udstillingspladsen anlægges en ny café, som kan åbnes op ind mod beboerhuset samtidig med, at man kan gå ind fra den nye plads, hvor der også vil være mulighed for udeservering.

 

Det nye kultur- og beboerhus bliver en del af det nye bymiljø, som etableres omkring Bella Center metrostation. Læs mere om det nye bymiljø her.

 

Bygearbejdet til det nye kultur- og beboerhuset igangsættes i foråret 2021, og huset forventes færdigt i sommeren 2023.

 

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder