Nu åbner det første P-hus i Bellakvarter

Bellakvarters første P-hus, som ligger ud mod Ørestads Boulevard, åbner den 1. november 2018 – først med indkørsel fra den nye Dea Trier Mørchs vej i Bellakvarter og senere også med indkørsel fra Ørestads Boulevard.

 

Det nye P-hus i Bellakvarter har været længe ventet blandt beboerne i bydelen, og nu skal de ikke vente længere. P-huset står nemlig færdigt og åbner den 1. november 2018 for billister, motorcykler og cyklister. Indkørslen til P-huset kommer i første omgang til at foregå ad den nye Dea Trier Mørchs Vej i Bellakvarter.

 

”Svingbanerne til P-huset fra Ørestads Boulevard er lige nu ved at blive etableret. Vi forventer at åbne svingbanen fra nord medio november mens svingbanen fra syd forventes åben medio december. Indtil da er der indkørsel til P-huset fra den nye Dea Trier Mørchs Vej i Bellakvarter,” fortæller Projektchef Bo Larsen.

 

Parkeringshuset servicerer Bellakvarter og det nye erhvervsområde Bella Business, men er også offentligt tilgængeligt for resten af Ørestad.

 

 

Samlet set etableres 3.000 parkeringspladser i Bellakvarter med en ekstra parkeringskapacitet på op til 1.300 parkeringspladser til Bella Center Copenhagen. Dermed får beboere og erhvervslejere en fordelagtig høj parkeringskapacitet, som også kommer resten af Ørestad til gode.

 

De mange nye parkeringspladser bliver fordelt på fire P-huse i kvarteret beliggende i henholdsvis nord, syd, øst og vest, ligesom der også kommer parkeringskældre i forbindelse med de kommende erhvervsdomiciler i Bella Business.

 

 

Læs også: Nyt parkerings- og aktivitetshus på vej i Bellakvarter

 

445 nye P-pladser i Bellakvarter

Det nye P-hus, der meget oplagt har fået navnet P-hus 1, rummer 445 nye P-pladser til biler, hvoraf 6 af pladserne senere bliver etableret med mulighed for opladning af el-biler. Derudover er der udlagt 4 MC P-pladser. I stueplan er der adgang til 392 cykelparkeringspladser, ligesom der i stueplan også planlægges en række udadvendte og interaktive funktioner.

 

”P-huset kommer også til at rumme storskraldsrum med en integreret byttecentral, hvor man som beboer kan bytte møbler og boligartikler, som man ikke længere bruger. Samtidig arbejder vi på at skabe nogle sociale samlingspunkter og udadvendte rum i parkeringshuset. Det kan fx være en boldbane eller et cross-fit rum. Jeg kan dog endnu ikke løfte sløret for, hvad der helt præcist kommer til at være. Funktionerne er stadig i planlægningsfasen og etableres senere i projektet,” fortæller Projektchef Chris Ammitzfeldt.

 

 

Arkitektur

P-huset er tegnet af arkitektfirmaet DISSING+WEITLING. Basen er opført i en tung betonkonstruktion med store åbninger udformet til bygningens udadvendte funktioner i stueetagen, mens de øvre etager er opført i en splitlevel stålkonstruktion med forskudte parkeringsdæk. Hele P-huset er omgivet af en guldlignende metalfacade, der er perforeret af tusindvis af små huller, som lader frisk luft og dagslys trænge ind på parkeringsdækkene. Det giver et lyst og luftigt indeklima i P-huset, ligesom guldfacaden står som et pejlemærke i kvartet.

 

P-huset administreres af Ørestad Parkering. Du kan kontakte Ørestad Parkering på parkering@orestadparkering.dk.

 

 

Faktaboks
Størrelse 13.958 m2
Højde: 22,5 meter
Etager: 7 etager med splitlevel funktion
P-pladser: 445 P-pladser, 4 MC-pladser og 392 cykelpladser
Åbner: 1. november 2018

 

Det næste P-hus i Bellakvarter kommer til at ligge i den sydlige ende af bydelen tæt på Bellarækkerne og forventes klar til ibrugtagning efter sommerferien 2019.

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder