Nordjyderne Martin og Ditte bor med deres to børn i en lejlighed i Ørestad. Og her vil de gerne blive – for her er der trygt, gode skoler, masser af børn at lege med og et stærk sammenhold blandt beboerne. Drømmen om et byhus med mere plads og en lille have blev endelig til virkelighed, da parret så planerne for det nye Bellakvarter.
Fra familien Kallehauges altan er der den smukkeste udsigt over den vilde natur på Amager Fælled, den ikoniske bygning Hotel Bella Sky og rækkehusbyggeriet i det nye Bellakvarter. Martin er senioranalytiker i en bank i København og Ditte er pædagog på en specialskole på Amager. Lukas på 8 år går i 2. klasse på Ørestad Skole, og Filipa på 4 år går i den lokale børnehave.
Landsby i byen
Martin og Ditte flyttede allerede til Ørestaden i 2007, og de føler, at de altid har boet herude.
”Vores børn har gået i super gode institutioner herude, og vi føler os som en del af ørestadsfamilien. Det er virkelig en lille landsby i byen, hvor der bor vildt mange børnefamilier. Vi kunne ikke forestille os at bo andre steder,” siger Ditte.
Flere caféer og mere københavnerliv
Inspirationen til Bellakvarter kommer fra de københavnske brokvarterer og kendte oaser i byen som fx Kartoffelrækkerne. Og familien er vilde med ideen om, at der med Bellakvarter kommer et mangfoldigt byliv til området.
”Vi har fulgt byggeplanerne længe. Med de nye planer bliver det jo et helt andet område.
Det er specielt godt, at man bygger tættere i Bellakvarter. Og det er jo vildt hyggeligt, at der kommer caféer i boligområderne. Nogle af områderne herude har været alt for store. I Bellakvarter kan der potentielt komme en helt anden hyggelig stemning med gadefester osv. Jeg tror på, at kvarteret herude kan blive lidt det samme som inde i Kartoffelrækkerne,” siger Martin.
Her er der fællesskab og plads til alle
Og bylivet trives godt i Ørestaden. Familien har de senere år lagt mærke til en meget positiv udvikling.
”Restauranter er begyndt at åbne, og der er kommet en biograf. Og så er Ørestaden Idrætsforening kommet op at køre. Det kan vi mærke er rigtig godt for børnefamilierne, og det er med til at skabe et stærkere fællesskab herude. Det er en meget mangfoldig gruppe af mennesker, der bor herude. Man skal ikke være en bestemt type for at være her. Her er der plads til alle,” fortæller Martin.
Med Bella Center i baghaven er der masser af liv
Bellakvarter bliver bygget omkring den internationale konferencedestination Bella Center Copenhagen. Her kommer der hver måned flere tusinder til store begivenheder som bogforum, loppemarked, Lego World, kunstmesse og internationale konferencer. Og det er med til at skabe spændende stemning i området, fortæller Ditte:
”Det der liv der er omkring Bella Center er bare fedt. Og med alle de besøgende, vil der være en realistisk mulighed for at cafeer og butikker kan overleve i Bellakvarter. Jeg har været med mine veninder i SKY BAR på toppen af hotel Bella Sky og drikke cocktails, og der er nogen gange kø for at komme ind,” siger Ditte og fortsætter:
”Mine forældre har af og til boet på Bella Sky Hotel, når de kom på besøg fra Nordjylland. Så for os er det en kæmpe fordel at bo så tæt på et skønt hotel.”
Her er vi trygge – Her skal vi blive gamle
Ditte og Martin går og løber ture på fælleden. De elsker at møde turisterne og vise vej, og føler sig generelt meget trygge i området.
”Vi kommer begge fra en lille by og er vokset op bag ligusterhækkens trygge rammer. Tryghed for mig er at have tæt til naboer. Her er der mange børnefamilier, der ikke har familier tæt på til at hjælpe, og vi hjælper hinanden med fx at hente hinandens børn. Der er et rigtigt godt sammenhold herude.”
Perfekt indrettet byhus
Familien flytter ind i et af de nye byhuse i bellarækkerne allerede i december 2016. Og de har ledt flere steder efter den perfekte indretning af huset.
”Vi faldt blandt andet for rækkehuset, fordi der er mulighed for at have en børneafdeling. Og så er pladsen optimalt udnyttet. Vi så også på andre rækkehuse, men vi synes at planløsningen her er markant bedre. Og så sparer vi en masse penge og bekymringer – varmeregningen er lav, og der er ingen vedligeholdelse de første mange år,” siger Martin.