Nu er alle rækkehuse i Bellakvarter færdiggjort og afleveret

Rækkehuskvarteret i Bellakvarter, Bellarækkerne, er fuldt udbygget og overleveret til deres nye ejere. Bellarækkerne tæller i alt 127 rækkehuse, der strækker sig fra Vejlands Allé til C.F. Møllers Allé.

 

Bellarækkerne er et moderne bud på de karakteristiske københavnerrækkehuse, som vi kender fra for eksempel Kartoffelrækkerne. Bellarækkerne ligger i Bellakvarters vestlige del ud mod Amager Fælled, med masser af aftensol. Kvarteret er bundet sammen af en stille strøggade, og i hjertet er en lokal kvartersplads. Området rummer en række lokale gaderum og grønne arealer med plads til at hænge ud, lege og grille.

 

Et rækkehus til det 21. århundrede

Bellarækkerne er bygget som en moderne variation af rækkehuset. Det klassiske ’townhouse’ med tre etager er optimeret med stor indre funktionalitet, store vinduer, franske altaner og haver. Rækkehusene er lagt som mindre rækker af 4-10 huse. De er bygget i klassiske, rustikke materialer med teglsten i centrum. Arkitekten bag rækkehusene er den anerkendte tegnestue Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

 

Børnene har fået deres egen etage på tredje sal hos Peter og Rikke i Bellarækkerne.

 

Levende gaderum

Et centralt element i planen for Bellarækkerne har været at skabe attraktive gaderum med kantzoner, hvor privat have og fællesvej bidrager til hinanden. Gaden kan også bruges til ophold og leg – og gadehaverne bliver små blomstrende oaser i bydelen.

 

Boldspil på tværs af familier på en af de små kvartersveje mellem Bellarækkerne.

 

Grønne byrum

Bellarækkerne har en perlerække af lokale gaderum og grønne arealer. I hjertet af området er anlagt en kvartersplads med plads til at lege, hænge ud, spise og sole sig. Pladsens indre placering, afskærmet fra bydelens større strøg, skaber et unikt lokalt samlingspunkt for Bellarækkerne.

 

Vejfest blandt beboerne i Bellarækkerne.

 

Læs interview med Peter og Rikke

Læs interview med Maria og Kasper

Læs interview med Ditte og Martin

Læs interview med Natasja og Søren

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder