2021 i Bellakvarter

2021 har været et år med stor udvikling i Bellakvarter. Trods corona er byudviklingen fortsat i højt tempo. Bella Centers gamle udstillingshal, som stammer helt tilbage fra Bellahøj, er revet ned og den nye hal, Bella Arena, er blevet indviet. Opførelsen af det nye bymiljø ved Bella Center metrostation er påbegyndt, og byggeriet af Bella Tower er fortsat i hastigt tempo. Samtidig har året budt på basketball-kampe og modeuge i kvarteret, ligesom Bellakvarters nye Sydhave stod færdig. Læs med, når vi ser tilbage på året, der gik i Bellakvarter.

 

Byggeri af nyt bymiljø

I januar begyndte nedrivningsarbejdet af Bella Centers gamle udstillingshal, som skal gøre plads til et helt nyt bymiljø ved Bella Center metrostation. I marts var byggegrunden klar til byggemodning, og i løbet af sommeren og efteråret er grunden blevet klargjort til tre nye ejendomme, som kommer til at rumme butikslokaler i stueetagerne og boliger på de øvrige niveauer. Samtidig er det nye kryds på Ørestad Boulevard blevet etableret og det nye vejforløb for Martha Christensens Vej er påbegyndt. Det nye bymiljø forventes færdigetableret i 2023-2024. Du kan se visualiseringer af, hvordan det kommer til at se ud her.

 

Visualisering af gågaden Michael Strunges Vej, som blandt andet kommer til at indeholde Føtex Food, Netto og Apotek.

 

Nye ejendomme i Bellakvarter

I løbet af 2021 stod også fire nye boligejendomme færdige i Bellakvarter. Emmahus (154 boliger) og Gertrudehus (166 boliger) havde indflytning i februar, Gads Hus (123 boliger) i juli og Trierhus (135 boliger) i oktober. I alt er der i 2021 opført 578 nye boliger i kvarteret og indgået to store handler med henholdsvis Orange Capital Partners og Patrizia A/G omkring de fire boligejendomme. Samtidig er opførelsen af Bella Tower fortsat i hastigt tempo. Ejendommen kommer til at rumme yderligere 199 boliger, som forventes indflytningsklar i april 2022.

 

Gads Hus og Gertrudehus i Bellakvarter.

Gads Hus og Gertrudehus i Bellakvarter.

 

Bellakvarters Sydhave står færdig

I maj stod Bellakvarters nye grønne byrum, Sydhaven, også færdig. Det fælles rekreative byrum består af et grønt parkareal og en centralt beliggende sø, som er omkranset af en kørefast belægning, hvor man blandt andet kan stå på rulleskøjter og skateboard. Derudover er der skabt et grusareal i den ene ende af haven, hvor Bella Byhave har fået til huse. Byrummet inviterer til at tage en pause fra det mere hektiske byliv.

 

Bella Byhave i Sydhaven i Bellakvarter.

 

Aktiviteter på Aktivitetstaget Bella

I forlængelse af Sydhaven ligger Aktivitetstaget Bella, som har været en særdeles populær destination i år. I foråret blev basketbanen benyttet til 3 x 3 kampe i Danmarks Basketball Forbund, mens sportshallerne var lukkede på grund af coronavirus. Derudover er banen blevet brugt til forskellige fotoshoots blandt andet til en Sprit af-kampagne for Sundhedsstyrelsen. I sommer afholdt Designers Remix modeshow på taget under modeugen og i efteråret besøgte verdens OL-byer aktivitetstaget for at se på koblingen mellem sport og byliv.

 

3 x 3 kampe på Aktivitetstaget Bella. Foto: Filip Hucko

 

Indvielse af Bella Arena

I juni blev Bella Centers nye kongreshal indviet og fik navnet Bella Arena. Hallen og dens foyéer tilfører tilsammen 14.000 ekstra kvm til Bella Center Copenhagen, som i forvejen er et af landets største event- og hospitality steder, og det giver helt nye muligheder til København. Den nye hal er designet som en multiarena og kan både bruges til udstilling, kongres, konference, koncerter, awardshows og sportsevents⁠.

 

Bella Arena blev indviet af Mikkel-Aarø Hansen, CEO i Wonderful Copenhagen, Christian Folden Lund, COO for BC Hospitality Group (nu Bella Group) og Peter Haahr Nielsen, administrerende direktør for Carlsberg Danmark.

 

Bellakvarter vil opføre kontorhus efter højeste bærdygtighedsstandard

2021 var også året, hvor Bellakvarter annoncerede ambitionerne om at opføre et helt nyt kontorhus efter den højeste bæredygtighedscertificering DGNB Platin med DGNB Hjerte, som sætter særligt fokus på sundhed og velvære i ejendommen.

 

Kontorhuset The Boulevard forventes opført efter højeste bæredygtighedscertificering i Bellakvarter.

 

Du kan løbende følge med i byudviklingen af Bellakvarter gennem opslag på Instagram og Facebook.

Vi glæder os til endnu mere byudvikling i 2022!

 

 

 

 

 

 

 

Nyheder

Flere nyheder load flere nyheder